Hydrobag: maakt gasvrij wonen mogelijk!

We weten het allemaal: we moeten van het gas af. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Want hoe sla je efficiënt warmte op? In elk huis, bedrijfspand of complex? Ook hele oude panden? Zonder enorme, dure verbouwing? Het antwoord is Hydrobag: een flexibele warmtebatterij. Ze worden gemaakt in Emmer-Compascuum en nu de gasprijzen stijgen krijgt Hydrobag bizar veel aanvragen.

Hydrobag: maakt gasvrij wonen mogelijk!“Hydrobag maakt gasvrij wonen mogelijk”, vertelt Simon Berendsen ons. Hij is accountmanager bij Hydrobag. “Eigenlijk is het gewoon een zak. Maar dan een hele flexibele, intelligente waterzak voor de opslag van warmte. De Hydrobag wordt gemaakt van een innovatief rubber waardoor het in elk model en elke grootte gemaakt kan worden. En dat betekent weer dat het ook in kleine ruimtes geplaatst kan worden. Denk aan krappe kruipruimtes of achter het knieschot van een woning. En dát maakt het verschil. Voor dat Hydrobag op de markt kwamen waren dit grote ‘tanks’ die lang niet overal te plaatsen zijn. En in vele gevallen een ‘sta-in-de-weg’.

Hydrobag maakt gasvrij wonen mogelijk. Zelfs in hele oude woningen

Hoe werkt het precies?

“De Hydrobag kun je zien als een batterij, waarmee je energie opslaat in je eigen woning of pand. In de Hydrobag zit water dat verwarmd wordt door bijvoorbeeld heatpipes, of door overtollige stroom vanaf je zonnepanelen. Stroom die je in sommige gevallen teruglevert tegen een laag tarief. De Hydrobag kun je plaatsen in combinatie met eerdergenoemde heat-pipes (zonnecollectoren), zonnepanelen en als back-up een warmtepomp, CVI (inductie CV), of een CV hout/palletkachel.
Zelfs in combinatie met een traditionele HR-ketel levert het je een verrassend grote besparing op. De Hydrobag(s) zijn oersterk, gaan minimaal 40 jaar mee en verliezen nauwelijks waarde. Voor je beeldvorming: slechts 0,4 graden verlies per 12 uur.”

Een gat in de markt!

“Ja, vorig jaar januari zijn we officieel de particuliere markt opgegaan en door de stijgende gasprijzen krijgen we enorm veel aanvragen! We zijn continu aan het doorontwikkelen met verschillende systemen. In principe wilden we alleen produceren en niet installeren. Maar de realiteit was echter anders, waardoor we de installaties ook hebben aangeboden. Inmiddels hebben we een eigen installatienetwerk opgezet, waardoor we dat deel kunnen overlaten aan onze aangesloten, professionele installateurs. En wij doen dan dus weer alleen de productie.”

Hydrobag: maakt gasvrij wonen mogelijk!Samenwerking MKB Fonds Drenthe

De Hydrobags worden in Emmer-Compascuum gemaakt. Van hetzelfde innovatieve rubber, worden er in Emmer-Compascuum ook ‘Slamdams’ gemaakt: Grote zakken waarmee je een nooddam kunt maken. “We hadden in onze loods 1 machine staan, maar daar moeten binnenkort snel machines bij. Een flinke investering. Dat was de één van de redenen dat we contact hebben gezocht met het MKB Fonds Drenthe. Ook zij waren heel enthousiast over onze producten en een samenwerking kwam dus al snel tot stand. Nu hebben we elke 2 tot 3 weken overleg met het MKB Fonds Drenthe. We zijn heel blij dat ze zo goed met ons meedenken. Dat is echt heel waardevol.”

“Wat de toekomst ons brengt? We willen in ieder geval heel Nederland voorzien van Hydrobags. Want met de huidige gasproblemen bieden we écht een oplossing. We zijn de enige in de hele wereld met deze innovatieve zak, dus onze ambities reiken nog veel verder dan alleen Nederland en Europa!”

Meer informatie

Wil je meer informatie over Hydrobag en de werking ervan?
www.hydrobag.nl

Op zoek naar financiering?

Benieuwd of MKB Fonds Drenthe ook iets voor jou kan doen?
Neem gerust en vrijblijvend contact op!

Doe de financieringscheck