MKB Fonds Drenthe als breekijzer

Ben jij Drents ondernemer in een MKB-bedrijf en heb je forse ambities om te groeien of te innoveren? En ben je in gesprek met de bank of een andere financier? Neem dan eens contact op met ons zodat we mee kunnen denken. Wellicht zijn wij het breekijzer dat je nodig hebt.

Breekijzer? “Ja, daar komt het wel op neer”, vertelt investmentmanager Dave. “Wat we heel vaak zien, is dat de bank of een andere investeerder het risico net te groot vindt om in te stappen. Wanneer wij dan aanhaken, breken we de boel open. Dan gaan er ineens meerdere deuren open.”

Hoe werkt dat dan precies? “Vooral de bank is eigenlijk niet meer dan leverancier van geld. Zij hebben tegenwoordig nauwelijks tijd en mogelijkheden om out of the box te denken en te handelen. Passen jouw cijfers niet in het gewenste plaatje? Dan is het antwoord gewoon nee. En dan heb je dus iemand anders erbij nodig. En daar komen wij om de hoek kijken. Wij hebben wél tijd om mee te denken en de mensen achter het bedrijf te leren kennen. Bovendien kunnen we eventueel helpen met plannen en voorbereiding voor financiering. Wanneer wij ook potentie zien en groen licht geven, is de bank of een andere financier veel sneller bereid ook in te stappen.”

Op zoek naar financiering?

Kortom: ben jij in gesprek met de bank of een andere financier over groei of innovatie? Neem gerust ook eens contact met ons op om even te sparren. Wellicht zijn wij het breekijzer dat alles in een stroomversnelling brengt!

Doe de financieringscheck