Wereldrestaurant Puur: ‘hier ga ik mijn droom waarmaken’

  • Home
  • Artikelen
  • Wereldrestaurant Puur: ‘hier ga ik mijn droom waarmaken’

Op 1 april 2016 opende Wereldrestaurant Puur haar deuren in Emmen. Wat is het precies voor concept? En waarom verstrekte het MKB Fonds Drenthe een financiering?

Zoals de naam al doet vermoeden serveert Wereldrestaurant Puur gerechten van over de hele wereld. Maar ja, dat zien we natuurlijk wel vaker. Toch is Wereldrestaurant wel degelijk anders dan andere horeca-etablissementen. ‘We voeren een zogeheten all-inn-dining concept’, licht eigenaar Anton Hu toe. ‘Dit houdt in dat gasten voor een vast bedrag tweeënhalf uur onbeperkt kunnen eten en drinken, met uitzondering van alcoholische dranken waarvoor een kleine meerprijs wordt gevraagd. Door te spelen met verschillende ingrediënten en smaken proberen we gasten continu te verrassen met werelds eten. Daarnaast presenteren we buffetten en live-cooking, waardoor de gast altijd te midden van de actie zit. Het is echt een onderscheidende formule. En met ruimte voor 600 gasten is het tegelijkertijd één van de grootste restaurants in Noord-Nederland.’

Financiering

Al tijden liep Anton met het idee rond. Maar het begon pas echt te kriebelen toen hij samen met zijn oudere broer Jun, met wie hij het restaurant runt, zo’n anderhalf jaar geleden langs het pand aan de Westerstraat in Emmen reed. ‘Een prachtig pand op een geweldige locatie, precies wat ik voor ogen had. Vanaf dat moment wist ik het zeker; hier ga ik mijn droom waarmaken.’ Wereldrestaurant Puur werd grotendeels uit eigen middelen en met hulp van de bank en een aantal andere partijen gefinancierd. Voor het laatste stuk financiering werd contact gezocht met het MKB Fonds Drenthe, een initiatief van de provincie Drenthe dat door de NOM wordt uitgevoerd.

Doortimmerd plan

‘Er werd een doortimmerd plan gepresenteerd’, vertelt Dave de Groot, Investment Manager van het MKB Fonds Drenthe, over de eerste kennismaking. ‘Ik kon merken dat Anton veel kennis van zaken had. Niet heel verwonderlijk, want hij is opgegroeid met de horeca, zijn ouders hebben jarenlang diverse restaurants gehad. Vervolgens heb ik de haalbaarheid van het plan getoetst. Om voor een financiering uit het fonds in aanmerking te komen moet er reëel uitzicht zijn op financieel rendement. Dat bleek zeker het geval. Bovendien waren de andere financiers partijen met veel ervaring in de horeca. Zij kennen de markt en de potentie van een dergelijk concept. Het plan werd dus breed gedragen. En omdat er met zo’n 50 nieuwe medewerkers tevens werkgelegenheid wordt gecreëerd, is er ook nog eens sprake van maatschappelijk rendement. Voor het MKB Fonds Drenthe voldoende reden om Wereldrestaurant Puur een financiering te verstrekken.’

De financiering van Wereldrestaurant Puur is inmiddels succesvol afgerond.

 

Doe de financieringscheck