Groene geluidsschermen van Greenwall

Een van de eerste ontwikkelaars van groene geluidsschermen waren ze. Letterlijk én figuurlijk groen. Want een laag groen over een betonnen of aluminium scherm gooien gebeurde al. Maar Greenwall ontwikkelde duurzame, groene geluidsschermen. Gemaakt van uitsluitend organische (biologisch afbreekbare) of recyclebare materialen. Zonder milieubelastende elementen, kunststoffen, plastics of verontreinigingen. En dat was nieuw en een gouden greep.

“Het is allemaal in 2005 begonnen”, vertelt Erik Muggen, eigenaar van Greenwall. “Een maat van mij is hovenier en had een duurzaam, groen geluidsscherm ontwikkeld. In eerste instantie om vanuit zijn hoveniersbedrijf rechtstreeks aan klanten te verkopen. Dit lukte echter niet goed, waardoor hij besloot het ook aan andere hoveniers te verkopen. Hij vroeg me om hem te helpen op een beurs en van het één kwam het ander. Ik was zo enthousiast, dat ik besloot in te stappen en samen zijn we Greenwall gestart.”

Groene geluidsschermen van Greenwall

“En het liep hartstikke goed. Ons aandachtsgebied verschoof van particuliere tuinen naar de openbare ruimte. Geluid en privacy staan hoog op de agenda bij bijvoorbeeld gemeentes. Hierbij zien we onszelf met name als ontwikkelaar en leverancier. Want aan grote aanbestedingstrajecten wagen we ons niet. De eisen om mee te doen zijn enorm en we zijn geen aannemer. Inmiddels hebben we het enorm druk, met projecten die vaak meer dan een jaar duren. Ja, het gaat erg goed.”

De relatie met banken is moeizaam. Zij willen zekerheid en harde cijfers zien en dat kon ik ze niet geven.

Hoe ze dan in contact zijn gekomen met het MKB Fonds Drenthe? “De relatie met banken was sowieso al moeizaam”, vertelt Erik. “We hebben langlopende trajecten en soms is het lastig voorspellen hoe het plaatje er over een jaar uitziet. Dat vindt de bank niet grappig. Bovendien krijg je elke keer weer een andere accountmanager aan de lijn. Enige tijd geleden wilde mijn compagnon zijn aandelen verzilveren. Ik moest hem dus uitkopen en daar was geld voor nodig. De bank kijkt tegenwoordig alleen maar haar harde cijfers en daar kwam ik door de lange trajecten niet mee verder. Via de NOM kwam ik in contact met het MKB Fonds Drenthe en ik raakte in gesprek met Dave. Uiteindelijk heb ik via een constructie met crowdfunding, KNAB en het MKB Fonds Drenthe mijn partner uit kunnen kopen. Mooi dat het is gelukt!”

Het verschil: het MKB Fonds Drenthe denkt echt met je mee. Zo fijn, een goede sparringspartner!

“Met Dave heb ik nog steeds heel goed contact. Hij belt regelmatig of komt even langs om te vragen hoe het gaat. We bespreken dan vaak van alles waar ik tegenaan loop. Of dat nu over de organisatie, de markt of andere uitdagingen gaat. Zeker, hij is kritisch en hij stelt scherpe vragen. Maar dat is ook een goeie spiegel hè. Hij denkt enorm mee en het is zó fijn om een goeie sparringpartner te hebben. Omdat ik alleen werk heeft dat extra waarde. Ik kan iedereen die geld nodig heeft aanraden even contact op te nemen met het MKB Fonds Drenthe, zij hebben zoveel kennis en een enorm netwerk. Een gesprek kan altijd en brengt je meteen al verder!”

Meer informatie over de groene geluidsschermen van Greenwall? Kijk op www.greenwall.nl.

Op zoek naar financiering?

Benieuwd of MKB Fonds Drenthe ook iets voor jou kan doen?

Neem gerust en vrijblijvend contact op!

Doe de financieringscheck