Alles over onze samenwerkingspartner: Ik Ben Drents Ondernemer

  • Home
  • Artikelen
  • Alles over onze samenwerkingspartner: Ik Ben Drents Ondernemer

Als MKB Fonds Drenthe werken we regelmatig samen met de organisatie Ik Ben Drents Ondernemer. Wanneer jij met ons in contact komt, is er dan ook een aanzienlijke kans dat je eerst of óók met Ik Ben Drents Ondernemer in gesprek gaat. Wat doet Ik Ben Drents Ondernemer eigenlijk en met welke vragen kun je bij hen terecht?

Steven Hager van Ik Ben Drents Ondernemer vertelt. “In het kort kun je het eigenlijk zo zien: Ik Ben Drents Ondernemer is hét MKB-loket van de provincie Drenthe. Ben je MKB’er dan kun je met al je vragen, in welke fase je ook zit, bij ons terecht. Ikzelf ben specialist groeifinanciering. Maar ik heb ook collega’s die zich bezighouden met de internationale markt & export, met starters, met innovatie, of met de vrijetijdseconomie. Kortom: we hebben heel veel kennis in huis en kunnen je op vrijwel elk gebied verder helpen. Dit doen wij niet alleen; we hebben een groot netwerk voor jou beschikbaar. Waar we het voor doen? Uiteindelijk om de ‘BV Drenthe’ beter te maken. Zodat we daar met z’n allen van profiteren”.

Wat doet Ik Ben Drents Ondernemer voor jou?
Hoe het dan werkt als je aanklopt bij Ik Ben Drents Ondernemer met een vraag? Steven: “We zoeken in ieder geval de juiste persoon of personen bij elkaar die jou kunnen helpen. Naast 1-op-1 gesprekken, bieden we per thema een programma waarbij je van handige tools en een handig netwerk profiteert. Je kunt bijvoorbeeld aanhaken bij een ondernemerstafel en sparren met ‘collega’s’. Meedoen aan het traject ‘Groeiversneller’, waarin je de volgende fase van je onderneming sneller bereikt. Deelnemen aan de Financieringstafel, waarbij je in contact wordt gebracht met verschillende financiers (zoals MKB Fonds Drenthe). Je kunt subsidie aanvragen voor bepaalde plannen. Of je krijgt snelle en praktische hulp bij de digitalisering van je onderneming. Ook hebben we alle regelingen en hulp waar je in het kader van corona gebruik van kunt maken, voor je verzameld. Kortom: op welk punt je ook zit met je onderneming, we kunnen je altijd helpen. En kunnen we dat toch niet zelf, dan verwijzen we je naar één van onze partners. We hebben een groot netwerk in Drenthe.” 

Maar wat is het verschil met MKB Fonds Drenthe? 
“Bij het MKB Fonds Drenthe kun je terecht voor financiering van al concrete innovatie- of groeiplannen. Zit je nog in de oriëntatiefase? Of heb je begeleiding nodig bij het ondernemingsplan? Dan kun je terecht bij Ik Ben Drents Ondernemer. Wij helpen je verder met de concretisering op diverse gebieden zoals management, motivatie, etc. Het MKB Fonds Drenthe investeert daadwerkelijk in ondernemingen en hiervoor is een zo concreet mogelijk plan de basis. Zij gaan graag met jou in gesprek hierover. Onze ervaring is dat ze de mogelijkheden voor de onderneming snel helder hebben.”

Weet je niet wie je moet bellen?
“Ik begrijp het als je niet meteen weet waar je met je vraag terecht kunt”, geeft Steven aan. “En eigenlijk maakt dat ook niet zoveel uit. Zowel wij als het MKB Fonds Drenthe zijn er om jou als Drents ondernemer te helpen. En dat doen we beide vanuit de Provincie Drenthe. De ene keer kunnen wij jou het beste helpen. De andere keer het MKB Fonds Drenthe. Vaak is het een combinatie, want we spreken en ontmoeten elkaar regelmatig. En vaak betrekken we ook andere partijen. We hebben namelijk nog veel meer samenwerkingspartners, zoals gemeentes, hogescholen en bijvoorbeeld MKB Noord. Mijn advies? Bel gerust, de lijnen zijn kort dus je komt heel snel bij de juiste persoon uit.”

Op zoek naar hulp of financiering?
Neem contact op met Ik Ben Drents Ondernemer via 0592-365515 of info@ikbendrentsondernemer.nl. Of met het MKB Fonds Drenthe via 06-55707967 of groot@mkbfondsdrenthe.nl (Dave de Groot).

Doe de financieringscheck