Meppelse scale-up Ferr-Tech op eigen kracht verder

  • Home
  • Artikelen
  • Meppelse scale-up Ferr-Tech op eigen kracht verder

Het MKB Fonds Drenthe helpt bedrijven, startups en scale-ups bij het realiseren van hun plannen door risicodragend vermogen te verstrekken. Enorm trots zijn we op de bedrijven die zelf verder kunnen na dat eerste steuntje in de rug. Zoals in het geval van Ferr-Tech uit Meppel. Deze scale-up doet het zo goed dat ze onlangs haar lening van het MKB Fonds Drenthe volledig heeft kunnen aflossen. 

Innovatieve oplossing

Ferr-Tech ontdekte een methode om ernstig vervuild afvalwater weer schoon te maken. Deze innovatie is voor verschillende bedrijven van grote toegevoegde waarde in hun afvalwaterbehandeling. Met een goed verhaal klopten ze ruim twee jaar geleden aan bij het MKB Fonds Drenthe. Er was werkkapitaal nodig voor het opbouwen van de organisatie en het neerzetten van het waterlab en de productielijn. In zo’n fase, waarbij er nog niets verkocht is, is een bancaire financiering niet mogelijk. Omdat wij vertrouwen hadden in het vernieuwende product van Ferr-Tech en we de productie ervan een goede kans wilden geven besloot het MKB Fonds Drenthe wél een lening te geven.

Internationale awards

En met succes; in ruim twee jaar tijd ontwikkelde Ferr-Tech zich tot een succesvol bedrijf met een betekenisvolle bijdrage aan duurzaamheid. Ze haalden in korte tijd al verschillende internationale awards binnen zoals in oktober 2021 de CES 2022 (Consumer Electronics Show) Innovation Award en een jaar later de WIS 2022 (Water Allliance Innovation Stimulation) Award. In maart 2023 wonnen ze in Spanje de Aqualia Innovation Award en afgelopen maand werd Ferr-Tech uitgeroepen tot meest innovatieve bedrijf van Nederland met de eerste plaats in de KVK Innovatie Top 100.

Onze rol vervuld

Investment manager Emmy Saimi – Roozeboom: ‘We zijn enorm trots dat wij een bijdrage hebben kunnen leveren aan dit Drentse duurzame concept. Het is mooi om te zien dat Ferr-Tech zich zo snel heeft doorontwikkeld, dat ze samenwerkingen zijn aangegaan en andere investeerders hebben kunnen aantrekken. Onze rol in het starttraject is hiermee vervuld; wij wensen ze heel veel succes in de toekomst.’


Ben je benieuwd of het MKB Fonds Drenthe jou ook verder kan helpen? Neem dan contact met ons op.

Doe de financieringscheck