Tralaluna

Tralaluna: wat begon met het verhuren van een gastenverblijf en 1 busje, is uitgegroeid tot een gave onderneming. Je kunt hier kampeerbusjes huren met namen als Ome Tinus en Tante Toos. Caravans met alles erop en eraan. Je kunt een goed georganiseerde roadtrip boeken. Of een tiny house midden in de natuur. Maar net als alle ondernemingen, ging dit ook niet vanzelf. Lees het verhaal van Tralaluna.

Hoe begon het allemaal?

“We waren destijds beide nog gewoon in dienst”, vertelt Manilde Matthijsse. Samen met haar man Martin runt zij nu fulltime het bedrijf. “We hadden een woonboerderij met veel ruimte en dus toverden we een ruimte om tot gastenverblijf. Heel leuk om te doen en onze gasten waren ook erg enthousiast.”

Tralaluna

Het oldtime kampeerbusje gaf een extra lading aan het verblijf van onze gasten.

Oldtime kampeerbusje

“Ondertussen stopte ik met werken, aangezien we drie opgroeiende kinderen hadden. Martin sleutelde in zijn vrije tijd veel aan een oldtime kampeerbusje dat we hadden gekocht. Superleuk, maar met zijn 5-en pasten we daar helemaal niet in natuurlijk haha. Daarom besloten we de bus ook af en toe mee te nemen in de verhuur van het gastenverblijf. Vanuit daar is dit idee verder gegroeid. Ik vond het leuk om tips te geven, waar gasten dan naartoe konden met de bus. Die tips mondden uiteindelijk uit in een echt roadtrip-boekje. Omdat we zoveel boekingen en enthousiaste reacties kregen, kochten we al snel ons tweede busje en werd het hele verhaal financieel iets aantrekkelijker.”

Te groot voor erbij, te klein om van te leven

“Tot we op het moment kwamen waarop we moesten kiezen. Martin werkte nog bij Pon. Ons bedrijf werd te groot om er even bij te doen. Maar het was te klein om ervan rond te komen. Het was natuurlijk wel seizoensgebonden en we hadden best wat kosten. Wat gingen we doen?”

Het was best lastig om aan geld te komen. Maar het is gelukt!

MKB Fonds Drenthe hielp ons aan een lening

“We waren beide heel enthousiast en wilden hier heel graag grootser mee verder. Maar dit betekende wél dat we geld nodig hadden. Iemand attendeerde ons op een leadersubsidie vanuit de provincie die beschikbaar was. We kwamen zeker in aanmerking hiervoor, maar moesten ook een eigen inbreng inleggen. En dat hadden we niet. Gelukkig kwamen we via via met Dave van het MKB Fonds Drenthe in gesprek. Hij heeft ons enorm geholpen met advies en uiteindelijk een lening. Samen met ook nog een crowdfundingsactie hebben we toen alles rond gekregen. Martin mocht een sabbatical nemen bij Pon en we gingen er vol voor. Nu hebben we een prachtig bedrijf waar we elke dag gelukkig van worden.”

Wat zou je andere ondernemers vertellen?

“Zoek je een gemakkelijke, goedkope lening? Dan moet je zeker niet bij het MKB Fonds Drenthe zijn. Maar heb je moeite met financiering omdat je bijvoorbeeld nog geen (goede) cijfers hebt? Of de bank het niet aandurft? Dan zou ik zeker kennis met ze maken. Ze denken écht goed met je mee en zijn ook een hele fijne sparringpartner. Dat doet de bank natuurlijk niet voor je en hebben wij als heel waardevol ervaren. We hebben nog steeds goed contact met Dave.”

Meer informatie over Tralaluna vind je op www.tralaluna.nl

Tralaluna

Op zoek naar financiering?

Benieuwd of MKB Fonds Drenthe ook iets voor jou kan doen? Neem gerust en vrijblijvend contact op!

Doe de financieringscheck