Urban Jump & Playground: méér dan alleen maar stuiteren

  • Home
  • Artikelen
  • Urban Jump & Playground: méér dan alleen maar stuiteren

Heb je het over ondernemerschap, dan heb je het over Wai-Yip Pang. Al jarenlang franchiseondernemer bij Anytime Fitness; in Goor, Almere-Buiten en Glanerbrug, bij Enschede. Daarnaast nauw betrokken en regelmatig werkzaam bij het wokrestaurant China Tuin, van zijn vrouw in Hengelo. En sinds 2019 eigenaar van Urban Jump & Playground in Emmen. Hoe komt deze man aan zoveel energie?

“Vooral de combinatie van leisure en horeca spreekt mij enorm aan”, vertelt Wai-Yip. Enkel horeca is niet uniek. Enkel leisure ook niet. Maar de combi van leisure met goede horeca is zeldzaam. En laten mijn twee passies nou mooi samenkomen in Urban Jump.”

Vertel; wat is Urban Jump & Playground eigenlijk?

“Een supergroot trampolinepark in Emmen voor kinderen en volwassenen. Maar niet zómaar een trampolinepark. We hebben namelijk verschillende area’s zoals de Battle Beam, de Dodgeball, de Jump Caroussel en de Jump Tower. En dan heb ik nog niet eens de helft opgenoemd! Wat het park zo bijzonder maakt, is dat we een Jump Academy hebben, waar je gave tricks leert van een trainer. We organiseren toffe activiteiten zoals een Summercamp. Én we bieden Jump Fitness aan voor mensen die wel willen bewegen maar wel eens wat anders willen. Speciaal voor de jongere kinderen hebben we Mini Jump, zodat ze niet ondersteboven worden gesprongen door de ouderen. Heb je geen zin om te springen? Dan vermaak je je prima in het Urban Jump Café. Kortom: een breed concept voor zowel kinderen als jongeren.”

Net open en meteen een lockdown. Gelukkig zit ik niet snel bij de pakken neer

Urban Jump & Playground: méér dan alleen maar stuiteren

2019 was niet het meest makkelijke jaar om te starten…

“Zeg dat wel. We waren nauwelijks lekker opgestart in 2020 en toen kwam de eerste lockdown… Gelukkig zit ik niet snel bij de pakken neer en had ik dus tijd om met nieuwe plannen aan de gang te gaan. Achteraf had ik mijn plannen namelijk grootser moeten aanpassen. En daarom ben ik meteen gaan uitbreiden. Ik heb er 2 naastliggende panden bij gehuurd, waar we mogelijkheden creëren voor o.a. Fun Curling, Lasergame en Crazy Golf. We zitten nu volop in de verbouwing. Met de uitbreiding van de activiteiten hebben we onze overkoepelende naam veranderd in Urban GRND. ”

Hoe heb je je plannen kunnen realiseren?

“Uiteraard heb ik voor de start een goed ondernemingsplan geschreven. Daarmee ben ik naar verschillende banken gegaan. De ING wilde me wel helpen, maar adviseerde wel er een andere investeerder bij te zoeken. Zij verwezen me naar het MKB Fonds Drenthe en zo kwam ik in contact met Emmy. Omdat de ING al was aangehaakt en het MKB Fonds Drenthe positief tegenover de plannen en prognoses stond, was de financiering redelijk snel geregeld. Ook voor de uitbreiding waar we nu mee bezig zijn, helpen zij weer beide. Gelukkig hebben we in de maanden dat we wél volop open waren, kunnen laten zien dat we goed draaien.”

Besteed aandacht aan een goed plan

Heb je nog tips voor andere ondernemers die financiering nodig hebben?

“Jazeker. Voordat je überhaupt bij iemand aanklopt, moet je zorgen dat je een goed plan hebt liggen. Tuurlijk hoeft dat niet in detail uitgewerkt te zijn, maar het moet wél goed in elkaar zitten. Met de verdere details kunnen zij je wel verder helpen. En wees niet bang om de telefoon te pakken. Met zowel de ING als het MKB Fonds Drenthe had en heb ik goed contact. Het MKB Fonds Drenthe kan je echt verder helpen met verschillende zaken. Ze zijn altijd bereid met je mee te denken en even te sparren.”

Meer informatie over Urban Jump & Playground/ Urban GRND? Kijk op www.urbanjump.nl.

Op zoek naar financiering?

Benieuwd of MKB Fonds Drenthe ook iets voor jou kan doen?

Neem gerust en vrijblijvend contact op!

Doe de financieringscheck