Ferr-Tech uit Meppel wint de WIS award 2022

De WIS award is dé innovatieprijs die jaarlijks door de Water Alliance wordt uitgereikt aan een bedrijf met een opmerkelijke waterinnovatie. De Oscar voor de watersector. En dit jaar heeft Ferr-Tech uit Meppel ‘m gewonnen met haar product Fersol (Ferraat (VI) in vloeibare vorm)! Hiermee sleept Ferr-Tech een ticket voor marketing-ondersteuning van € 10.000,- binnen. We zijn hartstikke trots op Ferr-Tech!

Judith le Fèvre Foto: Lucas Kemper

“Het was reuze spannend”, vertelt Judith le Fèvre van Ferr-Tech. “Deelname betekent dat je goed voorbereid je product en plannen presenteert en dat je een tijdje vol in de spotlights staat. Zo moest ik bijvoorbeeld een pitch geven aan een volle zaal, in het Engels.” De prijsuitreiking volgde na een spannende en intensieve week op de European Water Technology Week (EWTW) in Leeuwarden.

De prijs betekent heel veel voor Ferr-Tech. “Natuurlijk is die € 10.000,- heel erg welkom, daar kunnen we mooie dingen mee doen. Maar belangrijker is de erkenning en de publiciteit die we krijgen. We zijn niet zómaar gekozen tot winnaar; er zit een vakjury achter met mensen die veel expertise en kennis van watertechnologie hebben. Zij bevestigen dat we iets unieks in handen hebben en op de goede weg zijn. Dat geeft je vleugels. En ondertussen hebben we al veel reacties, mails en telefoontjes gekregen uit de hele wereld naar aanleiding van onze presentatie en prijs. Het helpt ons dus écht weer een stap verder.”

“Wát een mooie waardering voor ondernemers die lef hebben en vanuit Meppel met deze innovatie de wereld gaan veroveren! Wij zijn blij dat wij als MKB Fonds Drenthe de ambities en snelle groei van Ferr-Tech kunnen ondersteunen. Gefeliciteerd!”

Emmy Saimi-Roozeboom – Investment manager MKB Fonds Drenthe

Wat de plannen zijn voor komende tijd? Judith: “We hebben een stevige ambitie dus we zitten niet stil! We zijn net verhuisd naar een nieuwe locatie in Meppel waar we meer ruimte hebben. We zijn 2 productielijnen gestart. We zijn bezig met de voorbereidingen voor productie met een partner in Amerika. En latere uitbreiding naar het Midden-Oosten staat op de planning.

Over Ferr-Tech

Ferr-Tech is het eerste bedrijf dat het groene en meest sterke oxidant Ferraat (VI) stabiel en houdbaar weet te produceren. Hiermee kan industrieel afvalwater op locatie behandeld worden. En worden industriële processen duurzamer, energiezuiniger en meer circulair.

Hier lees je meer over Ferr-Tech.

Doe de financieringscheck